Fruct Kumkuat confiat (2)

Postat de ctlina in Dulciuri
24 Mar 2018 | 2837 vizualizari
Fruct Kumkuat confiat (2)

Ruxy a  zis ca prima mea reteta este interesanta asa ca va prezint o noua varianta :) Merci Ruxy Mi-a placut foarte mult prima reteta - vezi aici- incat m-am hotarat sa refac. O reteta diferita de data aceasta, mai putin timp de gatit dar va trebuie 3 zile ca s-o faceti. Le puteti pastra apoi in borcane in siropul lor 2-3 luni ca un compot. In prima reteta fructele se scot din sirop si se degusta confiate ca o delicatesa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/fruct-kumkuat-confiat-2.html Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat  disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie. Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.  

Ingrediente

  • 400 g de kumquats
  • 70 cl de apa
  • 400 g de zahar

Mod de preparare

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.

Adaugati fructele si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute.

Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi.

A 2a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.

Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 3a zi.

A 3a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.

Le-am pus fierbinti in borcanele sterilizate si le-am acoperit cu sirop.

Inchideti bine borcanele si rasturnati-le. Dati la rece cand sunt racite complet.

Am pastrat deasemenea siropul ramas.

Cu siropul ramas puteti parfuma, ceaiul sau diferite deserturi: clatite  , Şarlotă Exotică 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruct Kumkuat confiat (2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Postat de timea

Clatite pufoase reteta cu scortisoara

Clatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul cu un varf de cutit sare, zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de diaconta

Nuci umplute

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 20:51
la 24.03.2018, 20:54
la 24.03.2018, 21:13
Foarte faină rețetă!
la 24.03.2018, 21:39
ce interesant!
la 24.03.2018, 21:42
Cand vad asemenea retete si denumiri de ingrediente imi dau seama ce mic copil sunt pe langa voi ))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking