Fruct Kumkuat confiat (2)

Postat de ctlina in Dulciuri
24 Mar 2018 | 2869 vizualizari
Fruct Kumkuat confiat (2)

Ruxy a  zis ca prima mea reteta este interesanta asa ca va prezint o noua varianta :) Merci Ruxy Mi-a placut foarte mult prima reteta - vezi aici- incat m-am hotarat sa refac. O reteta diferita de data aceasta, mai putin timp de gatit dar va trebuie 3 zile ca s-o faceti. Le puteti pastra apoi in borcane in siropul lor 2-3 luni ca un compot. In prima reteta fructele se scot din sirop si se degusta confiate ca o delicatesa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/03/fruct-kumkuat-confiat-2.html Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat  disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie. Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.  

Ingrediente

  • 400 g de kumquats
  • 70 cl de apa
  • 400 g de zahar

Mod de preparare

Spalati si intepati cu o sccobitoare fructele de cateva ori.Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.

Adaugati fructele si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 20 de minute.

Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 2a zi.

A 2a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.

Luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pana a 3a zi.

A 3a zi, luati capacul, puneti pe foc si aduceti la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc rapid timp de 15 minute.

Le-am pus fierbinti in borcanele sterilizate si le-am acoperit cu sirop.

Inchideti bine borcanele si rasturnati-le. Dati la rece cand sunt racite complet.

Am pastrat deasemenea siropul ramas.

Cu siropul ramas puteti parfuma, ceaiul sau diferite deserturi: clatite  , Şarlotă Exotică 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruct Kumkuat confiat (2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de panacris

Desert cornete cu crema de vanilie

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...

Citeste continuarea

Cozonac fara framantare

Postat de Constelatialeu

Cozonac fara framantare

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 20:51
la 24.03.2018, 20:54
la 24.03.2018, 21:13
Foarte faină rețetă!
la 24.03.2018, 21:39
ce interesant!
la 24.03.2018, 21:42
Cand vad asemenea retete si denumiri de ingrediente imi dau seama ce mic copil sunt pe langa voi ))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking