Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez

Postat de mihaelar63 in Fructe de mare
4 Dec 2015 | 3128 vizualizari
Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez

 Nu-i pentru ce te pregatesti, este pentru ce nimeresti. Am dorit o cina de peste dar fructele de mare se prepara mai rapid. Brocolli a adus aerul de prospetime iar taiteii au dat consistenta preparatului.

Ingrediente

  • 500 gr brocolli [congelat ]
  • 300 gr taitei de orez
  • 300 gr mix fructe de mare
  • 150 gr creveti decorticati
  • 50 ml ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1 borcan[400 gr]rosii cherry cu busuioc , usturoi si ardei iute
  • 1 lingura oglio & alio[ patrunjel verde , usturoi , fulgi chilli]
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • sare roz de Himalaya

Mod de preparare

  1. Broccolli se pune la fiert in apa clocotinda cu sare. Nu se pune capac.
  2. Se fierbe cateva minute cat se patrunde usor [ daca este congelat a fost preparat partial ] .
  3. Se scurge de apa intr-o sita. Pastrati apa in care a fiert.
  4. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se taie rondele si se calesc usor in ulei. Sarati usor.
  5. Fuctele de mare se clatesc, se scurg, se pun in tigaia in care se prajeste ceapa si usturoiul.
  6. Dupa 3-4 minute adugati  un pahar  din zeama  in care a fiert broccolli, pudra de turmeric si imediat puneti taiteii de orez care vor absorbi lichidul.
  7. Se pun si rosiile cherry din borcan si se amesteca usor sa nu se zdrobeasca.
  8. Presarati condimentele uscate si serviti fructele de mare cu taitei si broccolli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Scoici si creveti Saganaki

Postat de gusti

Scoici si creveti Saganaki

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am...

Citeste continuarea

Arc de creveti cu orez basmati

Postat de doralinda72

Arc de creveti cu orez basmati

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 15:55
Eu doar scoici am mancat pana acum, Cu siguranta este foarte delicios preparatul tau.
la 04.12.2015, 15:56
bune bune
la 04.12.2015, 15:57
N-am vorbe cu chestiile astea...
la 04.12.2015, 15:59
e pe gustul meu,vin la masa
la 04.12.2015, 15:59
Foarte bune!!!!!!!!!!! Bravos Mihaela!!!!!!!!!!!1

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking