Ingrediente
- Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 fructe de mare (eu am luat mix de fructe de mare congelate, care continea: caracatita, surimi, scoici, creveti, calamar);
- 3 linguri de ulei de masline pentru prajit;
- 1 legatura de patrunjel verde;
- 200 ml vin alb sec;
- 200 ml smantana pentru gatit;
- 150 de g tagliatelle;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei. Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra. Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute. Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute. In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute. Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut ultimele 3 minute, si puneti un capac deasupra. Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.
PREPARARE IN IMAGINI
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu Tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|