Ingrediente
- 500g fructe de mare (amestec)
- 3linguri ulei de masline
- 2catei de usturoi
- 1borcan de rosii cherry in bulion cu busuioc(din comert)
- 3-4cuiburi de paste tagliatelle
- 1crenguta de rozmarin
- sare,piper
- 3linguri de pesmet
- sos
- 1varf de lingurita sofran
- 2linguri smantana
- 2linguri vin
- sare,piper
Mod de preparare
Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul;
am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se poate pune si busuioc);
se amesteca cu grija,se condimenteaza,totul se pune intr-o forma,deasupra cu pesmet si se da la cuptor 15-20min.
in acest timp,se pun pe foc ingredientele pentru sos si se amesteca cu grija sa nu se taie smantana(eu am folosit smantana lichida);
pe farfurie ,intr-un inel metalic,se pun fructele de mare iar deasupra sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|