Fructe de mare gratinate

Postat de ianculubita in Fructe de mare
29 Mai 2011 | 6251 vizualizari
Fructe de mare gratinate

Ingrediente

  • 500g fructe de mare (amestec)
  • 3linguri ulei de masline
  • 2catei de usturoi
  • 1borcan de rosii cherry in bulion cu busuioc(din comert)
  • 3-4cuiburi de paste tagliatelle
  • 1crenguta de rozmarin
  • sare,piper
  • 3linguri de pesmet
  • sos
  • 1varf de lingurita sofran
  • 2linguri smantana
  • 2linguri vin
  • sare,piper

Mod de preparare

Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul;

am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se poate pune si busuioc);

se amesteca cu grija,se condimenteaza,totul se pune intr-o forma,deasupra cu pesmet si se da la cuptor 15-20min.

in acest timp,se pun pe foc ingredientele pentru sos si se amesteca cu grija sa nu se taie smantana(eu am folosit smantana lichida);

pe farfurie ,intr-un inel metalic,se pun fructele de mare iar deasupra sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare gratinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

Postat de Bunica

Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o  tigaie teflonata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 15:12
la 29.05.2011, 15:15
de cand zic sa incerc si eu...
la 29.05.2011, 15:38
Bravo..eu nu le-am incercat niciodata!
la 29.05.2011, 16:49
foarte gustos
la 29.05.2011, 17:05
ce bine arata

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking