Ingrediente
- Pentru 2 persoane am folosit
- 130 grame de paste eu am pus castellane de la Barilla dar folositi orice paste de calitate ( Barilla sunt dupa parerea mea pastele industriale cele mai de calitate eu prefer sa cumpar paste proaspate sau uscate italiene adevarate…daca daca nu am am de rezerva Barilla si sunt multumita de ele ) .
- In plus mai aveti nevoie de 125 grame de somon ( stiu ca aveam o bucata mica ramasa )
- cativa creveti,
- cateva inele de calamar,
- scoici optional,
- o lingura de ulei de masline,
- 2 linguri bune de pesto ( eu il fac mereu in casa si pt cel cu fructe de mare pun usturoi in plus) ,
- 2 linguri de rosii decojite tocate fin,
- patrunjel si busuioc din belsug, putin vin alb,
- o tija de telina,
- pasta de ardei iute sau ardei iute tocat fin.
Mod de preparare
Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute si pesto si lasam pret de 2-3 minute .
Adaugam apoi pastele care abia au fiert 3 minute, punem sosul de rosii cu rosiile taiate marunt, usturoi, pesto daca mai trebuie si un polonic mic de apa in care au fisrt pastele. Pastele le luati cu o spatula perforata direct din apa clocotita si le puneti in sos nu trebuie stoarse sau clatite inainte asta este o greseala ….
Se adauga crevetii eu am avut cruzi decorticati si se mai las pret de 2 minute. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare daca mai trebuie, putin piper, se inchide fosul si se adauga o mana mare de patrunjel si busuioc verde.
Se servesc fierbinti alaturi de o apa minerala sau unvin alb in functe de preferinte, va doresc pofta mare !!!
Pesto facut cu miez de paine uscat e un vis, trebuie sa il testati sa simtiti acea nota crocanta care se completeaza perfect cu pastele ….
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare si somon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|