Ingrediente
- 200 gr. somon putin sarat
- 100 gr. icre rosii
- 2 cepe
- 1 catel usturoi
- 2 felii laim( lamaie)
- ½ piper cili sau praf
- 2 linguri arahide sarate
- 25 gr. zahar (se poate mai putin)
- 1 lingura de sos soia,
- sos de peste ,
- apa
- 1 lingura chimen taiat
- 15 frunnze de salata
- 200 gr. salata de alge
- 200 gr. paste in forma de scoici
- 1 lingurita de sofran,
- boia dulce,
- curcuma
- 500 ml. apa pentru fierberea pastelor
- 200 gr. crevete
- 10 gr. unt
- paine pentru ornat
- scobitori pentru asamblarea pastelor
Mod de preparare
1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.
2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci si arahidele maruntite, se fierbe la foc mic 4 minute si se adauga usturoiul pisat bine cu pisatotul pentru usturoi sau blender pentru 30~40 secunde si se lasa sa se raceasca.
3. Cate 1 lingura de somon taiat felii subtiri de 0,5 cm se aseaza pe o frunza de salata se presara cu cili taiat marunt sau cu praf de cili , laim taiat marunt si nuca de arahide maruntita , se toarna putin sos , chimen si ½ lingurita de icre rosii.
4. Ornatul : 2 bucati de paste in forma de scoici se asambleaza cu o scobitoare apoi o scoica se unge inauntru cu unt ca si cum a-ti tapa untul cu degetul in ea si se adauga peste unt ½ lingurita de icre. Luati 2 scobitori si suciti pe ele putina salata de alge ,inchipuitiva ca sunteti la un restaorant chinezesc si nu aveti furculita, si o puneti pe un cubulet potrivit de pane dupa marimea pastelor ,infibgeti scobitoarea cu scoici in acest cubulet de paine si o asezati frumusel pe frunza de salata .
5. fierbeti crevetele cu o lingurita de sare 5 minute nu mai mult ca se intareste carnea ,daca sant mici le fierbeti mai putin ,si le asezati pe platoul cu somon .
Daca ti-a placut reteta noastra "Neptun lux" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|