Toba de curcan

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
28 Oct 2013 | 18829 vizualizari
Toba de curcan

Buna dimineata dragilor,stiu ca este prea timpuriu pentru astfel de reteta,dar va arat cum se face aceasta minunata tobita,numai buna pentru copiii vostri pentru ca este si sanatoasa in acelas timp.Asa dar,daca aveti voi sau parinti,rude,prieteni care au curcani,sa va opreasca gusha;stiti care este da???aceea in care stau boabele cand mananca iar voi o spalati,o dati cu putina sare si o pastrati la congelator pana in saptamana Craciunului;daca aveti mai multe e mai bine. Hai,sunati-va rudele si avertizati-i!!

Ingrediente

  • gusa de curcan
  • maruntaie de curcan (ficat,pipote,inimi)
  • piept de curcan
  • carne de la pulpa
  • 1 punga cu gheare de pasare (din comert)
  • zarzavat pentru supa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • sare

Mod de preparare

Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine fiert,adaugam usturoiul pisat,mai lasam cateva clocote si oprim focul.

Strecuram toate ingredientele,alegem carnea,supa o pastram intr-un vas apoi taiem in cubulete mici totul,punem intr-un castron,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem gusa turnand cate putin si din supa;dupa ce s-a umplut,mai adaugati supa apoi legati gusa cu ata alimentara si o punem la fiert in supa ce clocoteste pe foc;daca e nevoie mai adaugam apa.

Lasam toba sa fiarba foarte incet 10 minute,o scoatem cu grija,o punem pe un tocator cu alt tocator deasupra apoi o greutate si lasam pana a doua zi sau mai mult  cand este buna de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Toba la sticla

Postat de ianculubita

Toba la sticla

Toate ingredientele spalate bine, capul taiat, le pun in oale separate pentru ca sunt multe si trebuie sa fiarba lejer; in fiecare oala pun cate o mana de sare, 4-5 frunze de dafin, 3 linguri de...

Citeste continuarea

Toba de pasare

Postat de ladydi

Toba de pasare

Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 09:09
la 28.10.2013, 09:09
Cred ca este o bunatate
la 28.10.2013, 09:39
foarte buna
la 28.10.2013, 09:45
la 28.10.2013, 09:49

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking