Ingrediente
- gusa de curcan
- maruntaie de curcan (ficat,pipote,inimi)
- piept de curcan
- carne de la pulpa
- 1 punga cu gheare de pasare (din comert)
- zarzavat pentru supa
- 1 capatana de usturoi
- 1 frunza de dafin
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- sare
Mod de preparare
Carnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam sa fiarba incet si bine,adunand spuma care se formeaza iar dupa ce totul este foarte bine fiert,adaugam usturoiul pisat,mai lasam cateva clocote si oprim focul.
Strecuram toate ingredientele,alegem carnea,supa o pastram intr-un vas apoi taiem in cubulete mici totul,punem intr-un castron,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem gusa turnand cate putin si din supa;dupa ce s-a umplut,mai adaugati supa apoi legati gusa cu ata alimentara si o punem la fiert in supa ce clocoteste pe foc;daca e nevoie mai adaugam apa.
Lasam toba sa fiarba foarte incet 10 minute,o scoatem cu grija,o punem pe un tocator cu alt tocator deasupra apoi o greutate si lasam pana a doua zi sau mai mult cand este buna de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|