Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

Postat de Brindusa in Farfalle
16 Feb 2010 | 11050 vizualizari
Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

Ingrediente

  • 15  creveti decorticati
  • 300 g inele calamar
  • 3 bete frigarui
  • 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 lingurite oregano, uscat
  • 10 catei mici de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 150 ml ulei de masline extravergine
  • sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
  • paste fierte

Mod de preparare

Aceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie.

Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt.

Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).

Pentru sos pune uleiul le incins intr-o tigaie mare, adauga restul de usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (sau rosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (daca folosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar si fierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5 minute.

Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile pe gratar, cu o tava dedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inac 2 pe cealalta parte.

Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fundite cu ciuperci si sos de smantana

Postat de gurita_ta2005

Fundite cu ciuperci si sos de smantana

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se lasa sa fiarba cat scrie pe cutie. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei de masline.Cand se inmoaie se adauga kaizerul taiat...

Citeste continuarea

Farfalle cu macrou afumat

Postat de MotanLaOale

Farfalle cu macrou afumat

Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Macroul afumat se curata de piele si oase si se rupe bucati. Branzeturile, fara...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 16.02.2010, 15:40
sa stiti ca sosul e asa rosu pentru ca a fost facut din rosii fara pesticide. Nu am pus colorant
la 16.02.2010, 16:00
N-am facut, n-am mancat niciodata, dar arata super super!
la 16.02.2010, 16:13
Miha, asta e o reteta italiana nemaipomenita.
la 16.02.2010, 17:39
Sunt fan declarat!
la 16.02.2010, 21:20
Ce imi placeeeee o si salvez la favorite

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking