Ingrediente
- 15 creveti decorticati
- 300 g inele calamar
- 3 bete frigarui
- 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 lingurite oregano, uscat
- 10 catei mici de usturoi
- 3 linguri zeama de lamaie
- 100 ml vin alb
- 150 ml ulei de masline extravergine
- sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
- paste fierte
Mod de preparare
Aceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie.
Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1 lingurita oregano, 50 ml vin, chilli, 50 ml ulei, 5 catei usturoi tocati marunt.
Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).
Pentru sos pune uleiul le incins intr-o tigaie mare, adauga restul de usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (sau rosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (daca folosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar si fierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5 minute.
Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile pe gratar, cu o tava dedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inac 2 pe cealalta parte.
Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|