Fundite cu nuca si pesmet

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 6311 vizualizari
Fundite cu nuca si pesmet

Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cana pesmet
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 gr fundite- paste din grau dur
  • cirese din dulceata -la discretie
  • cativa miezi de nuca -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .

Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .

Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .

Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .

Se incorporeaza pastele in restul amestecului .

Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu nuca si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de RuxyRux

Chec savarina cu frisca si capsuni

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 08:46
la 28.03.2015, 08:47
la 28.03.2015, 08:57
Preferata copiilor si nu numai!
la 28.03.2015, 08:59
Bune funditele cu nuca ,pesmet si gem !!!
la 28.03.2015, 09:08
Am mai adugat o imagine . Cu multumiri speciale nucului si celor ce au cules nuci

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking