Fundite cu nuca si pesmet

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 6234 vizualizari
Fundite cu nuca si pesmet

Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cana pesmet
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 gr fundite- paste din grau dur
  • cirese din dulceata -la discretie
  • cativa miezi de nuca -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .

Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .

Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .

Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .

Se incorporeaza pastele in restul amestecului .

Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu nuca si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura imposibila

Postat de ianculubita

Reteta de prajitura imposibila

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora in forma de peste

Postat de ctlina

Prajitura bicolora in forma de peste

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 08:46
la 28.03.2015, 08:47
la 28.03.2015, 08:57
Preferata copiilor si nu numai!
la 28.03.2015, 08:59
Bune funditele cu nuca ,pesmet si gem !!!
la 28.03.2015, 09:08
Am mai adugat o imagine . Cu multumiri speciale nucului si celor ce au cules nuci

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking