Ingrediente
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 cana pesmet
- 1 cana nuca macinata
- 1 lingura scortisoara macinata
- 2 linguri zahar brun
- 500 gr fundite- paste din grau dur
- cirese din dulceata -la discretie
- cativa miezi de nuca -pentru decor
- sare
Mod de preparare
Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .
Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .
Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .
Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .
Se incorporeaza pastele in restul amestecului .
Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu nuca si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|