Fundite cu nuca si pesmet

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 6250 vizualizari
Fundite cu nuca si pesmet

Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cana pesmet
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 gr fundite- paste din grau dur
  • cirese din dulceata -la discretie
  • cativa miezi de nuca -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .

Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .

Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .

Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .

Se incorporeaza pastele in restul amestecului .

Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu nuca si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gomboti ( galuste cu prune )

Postat de Ina

Gomboti ( galuste cu prune )

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si-i fierbem in apa cu putina sare, in care am adaugat si 2-3 bete de scortisoara .  Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si-i lasam sa se...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Sim0naWorld

Pasca fara aluat

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 08:46
la 28.03.2015, 08:47
la 28.03.2015, 08:57
Preferata copiilor si nu numai!
la 28.03.2015, 08:59
Bune funditele cu nuca ,pesmet si gem !!!
la 28.03.2015, 09:08
Am mai adugat o imagine . Cu multumiri speciale nucului si celor ce au cules nuci

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking