Fundite cu nuca si pesmet

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
28 Mar 2015 | 6250 vizualizari
Fundite cu nuca si pesmet

Un desert cu amintiri din copilarie preparat rapid .O varianta mai impopotonata a taiteilor cu nuca . De bune, au fost fost prea bune , prea ca la tara :)))

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 cana pesmet
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 500 gr fundite- paste din grau dur
  • cirese din dulceata -la discretie
  • cativa miezi de nuca -pentru decor
  • sare

Mod de preparare

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa .

Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei .

Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu .

Trageti tigaia de pe foc si adugati nuca macinata , scortisoara si zaharul .

Se incorporeaza pastele in restul amestecului .

Serviti funditele cu nuca si pesmet decorate din abundenta cu cirese din dulceata [sau alta dulceata ] si miez de nuca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite cu nuca si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Panna cotta în straturi

Postat de simonacallas

Panna cotta în straturi

Am avut aproximativ 1000 ml compoziţie repartizată în 4 pahare/cupe a câte 250 ml: 500 ml panna cotta 250 ml jeleu kiwi 250 ml jeleu lămâie...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de diaconta

Placinta invartita cu mere

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 28.03.2015, 08:46
la 28.03.2015, 08:47
la 28.03.2015, 08:57
Preferata copiilor si nu numai!
la 28.03.2015, 08:59
Bune funditele cu nuca ,pesmet si gem !!!
la 28.03.2015, 09:08
Am mai adugat o imagine . Cu multumiri speciale nucului si celor ce au cules nuci

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking