Ingrediente
- 2 oua
- 2 cescute mici (de cafea) cu zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- coaja de lamaie
- 2 cescute ulei
- 4 cescute cu varf de faina
- un varf de lingurita de amoniac stins cu otet/zeama de lamaie
- Dupa preferinta: gem, nucu maruntite, stafide, alune.
Mod de preparare
Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie.
La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite, stafide.
Se ia cu lingurita din aluat si se fac mici gramajoare (la distanta) in tava unsa cu ulei/unt. Se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margine.
Atentie! Se coc foarte repede si se ard foarte usor!
Se scot cu un cutit sau o paleta pe un platou si se lasa sa se raceasca. Tava se curata bine, se unge din nou si se coace un alt rand. Din aceasta compozitie eu am copt 3 tavi a cate 20 de fursecuri fiecare.
Cand sunt reci se ung cu gem si se lipesc cate doua. Sau le putem lasa simple. Sunt foarte pufoase si aromate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|