Ingrediente
- 200 gr Mascarpone
- 200 gr unt
- 450 gr faina
- 2 galbenusuri
- 50 gr zahar
- 2 linguri nuca de cocos
- 2 linguri sirop de lamaie
- Esenta de vanilie
- 2-3 picaturi esenta de migdale
- 5 gr praf de copt
- Un praf de sare
- Dulceata de merisoare salbatice
Mod de preparare
Se mixeaza crema mascarpone cu untul si zaharul .Incorporam si cele doua galbenusuri,apoi siropul de lamaie si cele doua linguri de nuca de cocos.Faina o amestecam cu putina sare si praful de copt,apoi o punem peste amestecul de unt.Adaugam si esentele de migdale si vanilie.
Framantam un aluat,trebuie sa fie destul de moale,dar sa nu se lege de mana sau de vas.Facem o bila din aluat,invelim cu folie alimentara si punem la frigider o ora.
Luam de la frigider si formam fursecuri dupa placerea si imaginatia fiecaruia.
Eu am facut stelute,floricele,braduti,bilute si cornulete pe care le-am umplut cu dulceata de merisoare salbatice.Se coc in cuptorul preincalzit 20-25 de minute.
Este un aluat foarte fraged si foarte aromat. Dupa ce s-au racit se presara cu zahar pudra.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|