Fursecuri chitara

Postat de privatelaura in Dulciuri
21 Dec 2014 | 2341 vizualizari
Fursecuri chitara

Un aluat ideal pentru fursecurile la care dorim sa se pastreze forma decupata, in cazul de fata, forma de chitara.

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • scortisoara
  • cuisoare macinate

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei.

Faina cu un praf de sare si condimentele, o amestecam cu untul. Adaugam zaharul si amestecam iar. 

Galbenusul de ou il batem si il adaugam peste aluat. Framantam bine pana incorporam galbenusul. Trebuie sa obtinem un aluat destul de elastic pe care il vom pune intr-o folie alimentara si il vom pastra 1 ora la frigider unde se va intari un pic.

Il scoatem de la frigider si presaram faina pe blatul de lucru. Intindem o foaie de aluat din care decupam fursecuri in forma dorita.

Pornim cuptorul.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si le coacem la foc mediu, aproximativ 10-12 minute. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit, apoi le ornam cu ciocolata sau presaram zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri chitara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de zahar ars cu lapte condensat

Postat de ela

Budinca de zahar ars cu lapte condensat

Punem intr-o cratita pe care o putem baga la cuptor,zaharul cu apa,la foc mic.Rotim continuu cratita pentru a nu se arde zaharul si pentru a a  tapeta peretii cu zaharul ars.Avem grija sa nu...

Citeste continuarea

Chec simplu, economic

Postat de robert_badica

Chec simplu, economic

Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 20:35
superbe , fe;icitari
la 21.12.2014, 20:35
la favorit cu ea
la 21.12.2014, 20:36
ce dragute1astea sigur ii plac teroristului)
la 21.12.2014, 20:36
bune bune
la 21.12.2014, 20:39
multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking