Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Postat de mirela0911 in Prajituri
17 Dec 2014 | 4749 vizualizari
Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Ingrediente

  • 400g faina
  • 100g nuca de cocos
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de portocale
  • 200g Rama mit Butter
  • 100g ciocolata
  • 2-3 lg lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, nuca de cocos, praful de sare, praful de copt si zaharul si se amesteca putin. Margarina se taie cubulete si se adauga peste ingredientele uscate, la fel oul si coaja rasa de portocale. Se framanta cu varful degetelor la inceput (sau se amesteca cu o lingura) dupa care se framanta pe masa pana se omogenizeaza bine si obtinem un aluat care nu se lipeste de degete. Se pune in folie si se da la frigider pt cca 30 minute.

Se ia aluatul, se taie in doua parti (o parte se pastreaza la frigider pana ii vine randul) iar o parte se intinde pe masa cu o grosime de cca 4-5 mm. Se decupeaza cu diverse forme (eu aici nu am avut ce cauta la decupat), se aseaza in tava si se da la cuptor pt 15-20 minute. Se scot intr-un vas si se continua cu restul.

Ciocolata se topeste impreuna cu laptele dupa care se ung formele pe o parte (sau cum doriti) si se pudraza cu fulgi de cocos.

O minunatie! Si ce bine mirosea in bucatarie! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cocos si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2014, 09:45
Asta este lovitura sub centura Cu cocos sunt preferatele mele
la 17.12.2014, 09:48
super bune
la 17.12.2014, 09:52
Mihaela si noua ne plac tare mult cu cocos!
la 17.12.2014, 09:55
la 17.12.2014, 09:57
Roxana Motan multumesc!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking