Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Postat de mirela0911 in Prajituri
17 Dec 2014 | 4767 vizualizari
Fursecuri cu cocos si aroma de portocale

Ingrediente

  • 400g faina
  • 100g nuca de cocos
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de portocale
  • 200g Rama mit Butter
  • 100g ciocolata
  • 2-3 lg lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, nuca de cocos, praful de sare, praful de copt si zaharul si se amesteca putin. Margarina se taie cubulete si se adauga peste ingredientele uscate, la fel oul si coaja rasa de portocale. Se framanta cu varful degetelor la inceput (sau se amesteca cu o lingura) dupa care se framanta pe masa pana se omogenizeaza bine si obtinem un aluat care nu se lipeste de degete. Se pune in folie si se da la frigider pt cca 30 minute.

Se ia aluatul, se taie in doua parti (o parte se pastreaza la frigider pana ii vine randul) iar o parte se intinde pe masa cu o grosime de cca 4-5 mm. Se decupeaza cu diverse forme (eu aici nu am avut ce cauta la decupat), se aseaza in tava si se da la cuptor pt 15-20 minute. Se scot intr-un vas si se continua cu restul.

Ciocolata se topeste impreuna cu laptele dupa care se ung formele pe o parte (sau cum doriti) si se pudraza cu fulgi de cocos.

O minunatie! Si ce bine mirosea in bucatarie! 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cocos si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu prune si alune de padure

Postat de merisor67

Tarta cu prune si alune de padure

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma. Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina. Va rezulta un...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

Postat de farfuriavesela

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca. Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2014, 09:45
Asta este lovitura sub centura Cu cocos sunt preferatele mele
la 17.12.2014, 09:48
super bune
la 17.12.2014, 09:52
Mihaela si noua ne plac tare mult cu cocos!
la 17.12.2014, 09:55
la 17.12.2014, 09:57
Roxana Motan multumesc!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking