Ingrediente
- 220 gr. unt( 82% gras.)
- 1 ou si doua galbenusuri
- 375 gr. faina
- 175 gr. zahar
- vanilie
- coaja de lamaie
- o lingurita zeama de lamaie
- un praf de sare 1/2 plic praf de copt
- 1 borcanel gem de caise
Mod de preparare
Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri.
Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da la rece 30 de minute.
Se scoate aluatul se imparte in 4 bucati se pastreaza una cu care se lucreaza in timp ce restul se tin la rece si se scot pe rand.
Pe foaie de copt infainata se pune bucata de aluat si se rup din ea mingiute care se modeleaza ( vezi imaginea) si se pune la mijloc gemul, apoi se asaza in tava tapetata cu pergament.
Fursecurile se coc 20 de minute, sau pana cand marginile se rumenesc usor.
Deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|