Fursecuri cu gem de caise si bezea

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Sep 2015 | 5838 vizualizari
Fursecuri cu gem de caise si bezea

Imi plac mie bezelele si cum aveam albusuri stranse am facut,dar de data asta le-am combinat cu niste fursecuri cu gem de caise.

Ingrediente

  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mai mica
  • zeama de la o lamaie mai mica
  • Fursecuri
  • 200 g unt pilos cu 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri smatana cu peste 40 % grasime
  • 3 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 700 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Gem de caise pentru umplutura
  • Ciocolata topita

Mod de preparare

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi reducem focul la foarte mic. Cu ajutorul unui posh formam bezele pe care le asezam in tava.Dam tava la cuptor si lasam usa intredeschisa sa se usuce bine bezelele.

Fursecuri :Untul moale il amestecam cu zaharul, ouale, smantana, omogenizam bine. Apoi adaugam faina cernuta, zaharul vanilat si praful de copt. Framantam pana obtinem o coca suficient de tare sa poata fi intinsa. Infainam blatul de lucru si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de cca 2 cm, luam un paharel cu dimensiunea aproximativa a bezelei si taiem rotunduri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 7-8 min,apoi se scot, se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se unesc doua cate doua punand gem de caise la mijloc. Topim ciocolata si punem pe fiecare fursec asezam bezeaua si apoi turnam si peste bezea ciocolata topita. Lasam sa se raceasca ciocolata. Sunt bune a doua zi cand se inmoaie fursecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri motate

Postat de Constelatialeu

Deserturi fursecuri motate

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar...

Citeste continuarea

Fursecuri cu bezea

Postat de LUK

Fursecuri cu bezea

 Aluatul pentru fursec se pregateste astfel: Se amesteca untul cu zaharul si coaja de lamaie apoi se incorporeaza faina.Aluatul trebuie sa fie elastic dar nelipicios.Acesta se pune in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2015, 18:40
la 24.09.2015, 18:40
bune bune
la 24.09.2015, 18:42
foarte bune X
la 24.09.2015, 18:43
la 24.09.2015, 18:44

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking