Fursecuri cu lamaie

Postat de postavaru in Dulciuri
14 Feb 2011 | 6082 vizualizari
Fursecuri cu lamaie

Ingrediente

  • 275 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1 galbenus
  • Pentru umplut:
  • lemon curd

Mod de preparare

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Scoatem din frigider si formam bilute de ~ 20 grame si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul apasam in mijlocul fursecurilor si facem o adancitura. Punem o jumatate de lingurita de lemon curd in fiecare adancitura.

Dam tava la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute. Furscurile trebuie sa se rumeneasca usor pe margine.

Lasam la racit apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de fursecuri fel de fel

Postat de Constelatialeu

Reteta de fursecuri fel de fel

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja...

Citeste continuarea

Reteta de biscotti italienesti

Postat de mirela0911

Reteta de biscotti italienesti

Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 20:09
vreau multeeeeeee
la 14.02.2011, 20:11
Si eu vreau,ce bine arata
la 14.02.2011, 20:19
Rocsi nu iasa foarte multe dintr-o portie, dar le mai repet ca imi plac. Sunt foarte fragede
la 14.02.2011, 20:19
Miuta haide repede pana nu se gata
la 14.02.2011, 20:19
ce faine's

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking