Fursecuri cu nuca si glazura alba

Postat de Valclaudia in Dulciuri
29 Iun 2014 | 5900 vizualizari
Fursecuri cu nuca si glazura alba

Ingrediente

Aluat:

  • 150 gr. nuca macinata
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1/2 pachet unt (la temperatura camerei)
  • 1 pahar iaurt gras
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr.)

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie

Pentru decor:

  • zahar colorat

//

Mod de preparare

Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.

Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi  il impartim in doua.

Intindem prima jumatate de foaie pe masa de lucru infainata, decupam fursecurile in formele dorite, le asezam apoi in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, in timpul coacerii temperatura la mine a fost de 175 grade).

Procedam la fel si cu cea de-a doua foaie.

Glazura o obtinem mixand albusul la viteza mare cu un praf de sare si 200 gr. zahar pudra.La final stoarcem zeama din 1/2 lamaie, mixam pana obtinem o spuma ferma cu care vom glazura fursecurile (eu m-am ajutat de o pensula de silicon).

Decoram fursecurile dupa inspiratie cu zahar colorat si le lasam peste noapte la uscat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si glazura alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca

Postat de Valclaudia

Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca

Prepararea aluatului: Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos. Adaugam pe rand...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Postat de Valclaudia

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra. Adaugam nuca macinata, ouale,mierea, praful de copt iar la final faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom tine cel putin o ora...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 14:35
Imi plac tare mult! Facem schimb!
la 29.06.2014, 14:38
facem, Mirela!
la 29.06.2014, 14:52
ce frumusele
la 29.06.2014, 14:52
Minunate
la 29.06.2014, 15:43
Ce frumoase le-ai facut...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking