Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
21 Dec 2014 | 4034 vizualizari
Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 gr. margarina Rama mit Butter
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou intreg+1 galbenus
  • 2 cani faina alba proaspat cernuta
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de la 1/4 lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • un praf de sare
  • 120 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri de lapte rece
  • stelute albe si bleu din zahar
  • cristale de zahar alb

 

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos.

Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul.

La final incorporam si faina, vom obtine o coca grasa, nelipicioasa pe care o vom tine pentru o ora la frigider.

Intre timp preparam umplutura:

Albusul se bate spuma cu un praf de sare si cu 100 gr. zahar pudra.

Adaugam apoi nuca macinata si esenta de rom.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dupa ce s-a scurs timpul de racire pentru aluat, rupem bucatele din el si le aplatizam pe masa de lucru infainata.

Punem in mijloc cu lingurita umplutura dupa prefarinta, apoi lipim marginile si dam forma ovala sau rotunda fursecurilor, dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (avem grija ca imbinarea aluatului sa fie la baza, sa iasa frumoase fursecurile). Lasam loc intre ele pentru ca se vor umfla la copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, pana capata un usor aspect de rumen/auriu.

Le scoatem apoi pe un gratar si le lasam la racorit.

Glazura o pregatim astfel:

Topim intr-o craticioara ciocolata in lapte, apoi ungem cu o pensula din silicon fursecurile si le decoram cu stelute albe si bleu, apoi lasam sa cada cristale de zahar pe suprafata glazurata, sa le dam aspect de fursecuri ninse.

Lasam sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Postat de Constelatialeu

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am...

Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata si rahat

Postat de xana

Cozonac cu ciocolata si rahat

Pentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2014, 17:15
la 21.12.2014, 17:16
delicioase
la 21.12.2014, 17:25
la 21.12.2014, 17:30
frumos le-ai ornat Clau!
la 21.12.2014, 17:37
bune bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking