Fursecuri cu nuci si gem de merisoare

Postat de Bunica in Prajituri
15 Dec 2013 | 4157 vizualizari
Fursecuri cu nuci si gem de merisoare

Reteta preluata de la La Ancuta, dar putin modificata.Ce sa va spun?Se topesc in gura.

Ingrediente

  • 150 g. unt
  • 150 g. zahar 200 g. faina
  • 1 galbenus
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 100 g. nuci macinate grosier
  • un praf de sare
  • gem de merisoare

Mod de preparare

Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute).

Adauga galbenusul  mixeaza in continuare pana la incorporare.

Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare.

Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc.

Albusul se bate spuma cu un praf de sare.

Se trec prin albusul batut cu u praf de sare si apoi prin nuca macinata.

Bilutele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Dopa ce s-au facut toate bilutele si asezat in tava,se pune  deasupra geme de merisoare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si gem de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Postat de mirela0911

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si...

Citeste continuarea

Desert strudel cu branza si stafide

Postat de Ela68

Desert strudel cu branza si stafide

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2013, 10:41
Au iesit doar 30 de fursecuriData viitoare dublez cantitatile.
la 15.12.2013, 10:42
Cand sunt asa de bune ,asa este,si munca multa,cere portie dubla
la 15.12.2013, 10:45
Nu e prea multa munca
la 15.12.2013, 10:46
la 15.12.2013, 10:46
Buni era cat pe ce sa zic,putine,foarte putine,dar te iert ca mi-ai adus motul bradului....

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking