Fursecuri fine cu nuci

Postat de madi_marin in Dulciuri
14 Dec 2013 | 7396 vizualizari
Fursecuri fine cu nuci

Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!

Ingrediente

  • 120 g margarină
  • 80 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 200 g - 210 g făină
  • esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 vărf mic de cuţit de praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
  • dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc.

Mod de preparare

Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.

Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi  făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.

Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.

Se coc cam 15 minute la foc micuţ.

Poftă bună!

PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Postat de caroline

Desert fursecuri fine cu ciocolata si nuca

Punem intr-un bol faina, zaharul pudra, cacaua si untul. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam galbenusul de ou si apa si amestecam in continuare pana obtinem o compozitie modelabila....

Citeste continuarea

Fursecuri fine cu nuci

Postat de Criss

Fursecuri fine cu nuci

Untul moale se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi galbenusul de ou si in final faina si praful de copt. Aici e bine sa lasati mixerul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2013, 20:51
ce bune sunt
la 14.12.2013, 20:55
la 14.12.2013, 20:57
Ce bune si frumoase sunt..hai ca mai am doua sarmale,facem schimb?
la 14.12.2013, 21:06
adevarate. e o placere sa vad postarile tale
la 14.12.2013, 21:07
Mmm cam delicioase

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking