Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72 in Dulciuri
9 Noi 2016 | 2752 vizualizari
Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Fursecurile/biscuitii se numara printre favoritele mele in materie de rontaiala. Dulci sau sarati sunt minunati facuti in casa. Sunt usor de facut, iar daca aveti pitici mici zic sa-i faceti impreuna. Sigur vor fi incantati si ii vor manca cu si mai mare placere…

Ingrediente

200 gr halva(eu am folosit de la Lidl cu migdale si susan)

  • 125 gr unt gras
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amarretti sau esenta de migdale
  • 2-3 linguri apa rece(daca este necesar)
  • Pentru decor: ciocolata, migdale prajite si zdrobite

Mod de preparare

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare gatita in casa, atunci robotul de bucatarie este cel mai mare ajutor in bucatarie.

Maruntiti pentru inceput fulgii de ovaz, dar nu foarte fin, nu vrem sa facem faina…

Puneti in bolul robotului halvaua. Cateva pulsatii date robotului sunt suficiente ca sa se marunteasca. Adaugati untul rece taiat cubulete, oul, zaharul, fulgii de ovaz, faina amestecata cu praful de copt. Porniti robotul si lasti cateva secunde sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat nisipos la care adaugam esenta de migdale, iar daca este necesar si cateva linguri de apa rece. Atat cat aluatul sa se lege. Nu lasati robotul sa mearga mult, eventual il folositi prin pulsatii repetate. Adunati aluatul intr-o bila, il inveliti in folie alimentara, dati la frigider si lasati 30 minute.

 

Pe masa infainata se scoate aluatul si se taie in jumatate. Se intinde intr-o foaie de 4-5 mm grosime, se decupeaza cu forme speciale sau un pahar rotund(mic, de tuica). Se coc fursecurile in cuptorul incins la 170 grade pentru 12-14 minute, pana sau rumenit usor la suprafata. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, se decoreaza cu ciocolata topita si migdale. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Faguri cu budinca de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Faguri cu budinca de capsuni

Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul. Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu dovleac

Postat de sufletista

Desert cozonac cu dovleac

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2016, 11:17
bune bune
la 09.11.2016, 11:31
Mi-o iau dar nu ma pot abtine ''mananci calule ovaz'' e o replica, nu da tare....
la 09.11.2016, 11:55
imi place tare mult reteta este , deosebita .
la 09.11.2016, 12:15
buni
la 09.11.2016, 12:23
Super!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking