Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Postat de simona72 in Dulciuri
9 Noi 2016 | 2782 vizualizari
Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan

Fursecurile/biscuitii se numara printre favoritele mele in materie de rontaiala. Dulci sau sarati sunt minunati facuti in casa. Sunt usor de facut, iar daca aveti pitici mici zic sa-i faceti impreuna. Sigur vor fi incantati si ii vor manca cu si mai mare placere…

Ingrediente

200 gr halva(eu am folosit de la Lidl cu migdale si susan)

  • 125 gr unt gras
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amarretti sau esenta de migdale
  • 2-3 linguri apa rece(daca este necesar)
  • Pentru decor: ciocolata, migdale prajite si zdrobite

Mod de preparare

In primul rand va recomand sa folositi un robot de bucatarie. Daca sunteti o persoana activa, cu serviciu si care are putin timp la dispozitie, dar isi doreste pentru ea si familia ei mancare gatita in casa, atunci robotul de bucatarie este cel mai mare ajutor in bucatarie.

Maruntiti pentru inceput fulgii de ovaz, dar nu foarte fin, nu vrem sa facem faina…

Puneti in bolul robotului halvaua. Cateva pulsatii date robotului sunt suficiente ca sa se marunteasca. Adaugati untul rece taiat cubulete, oul, zaharul, fulgii de ovaz, faina amestecata cu praful de copt. Porniti robotul si lasti cateva secunde sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat nisipos la care adaugam esenta de migdale, iar daca este necesar si cateva linguri de apa rece. Atat cat aluatul sa se lege. Nu lasati robotul sa mearga mult, eventual il folositi prin pulsatii repetate. Adunati aluatul intr-o bila, il inveliti in folie alimentara, dati la frigider si lasati 30 minute.

 

Pe masa infainata se scoate aluatul si se taie in jumatate. Se intinde intr-o foaie de 4-5 mm grosime, se decupeaza cu forme speciale sau un pahar rotund(mic, de tuica). Se coc fursecurile in cuptorul incins la 170 grade pentru 12-14 minute, pana sau rumenit usor la suprafata. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, se decoreaza cu ciocolata topita si migdale. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz, halva din migdale si susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911

Desert fursecuri de Martisor

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2016, 11:17
bune bune
la 09.11.2016, 11:31
Mi-o iau dar nu ma pot abtine ''mananci calule ovaz'' e o replica, nu da tare....
la 09.11.2016, 11:55
imi place tare mult reteta este , deosebita .
la 09.11.2016, 12:15
buni
la 09.11.2016, 12:23
Super!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking