Ingrediente
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 250 g faina, aprox
- 20 ml esenta de rom
- o vanilie
- coaja rasa de lamaie
- jumatate praf de copt
- dulceata de capsuni
- 80 g ciocolata neagra
- 3 lg de lapte
- 3 lg ulei
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si se da la rece o ora.
Se scoate apoi si se formeaza bilute, iar in mijloc se face o adancitura, unde se pune ducleata de capsuni. Se pun in tava unsa si infainata, sau pe hartie de copt si se coc la 180 grade cam 20 minute.
Intre timp ciocolata se topeste la microunde cu 3 lg de lapte, se amesteca bine, se lasa un pic sa se domoleasca si se adauga 5 ml esenta de rom. Se scot fursecurile si se presara deasupra cu glazura de ciocolata. Se lasa vreo 5 minute sa prinda un pic glazura apoi se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|