Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

Postat de adasev12 in Prajituri
21 Dec 2012 | 4368 vizualizari
Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata

Nu am poze din timpul prepararii caci aparatul meu foto face figuri si se deschide numai cand vrea el...asa ca am numai produsul finit....ideea de umplutura cu dulceata si forma fursecurilor am imprumutat-o de la Ruxy, doar ca in timpul coacerii la mine gaura s-a cam umflat si dulceata a dat pe laturi....

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 g faina, aprox
  • 20 ml esenta de rom
  • o vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • jumatate praf de copt
  • dulceata de capsuni
  • 80 g ciocolata neagra
  • 3 lg de lapte
  • 3 lg ulei

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul praf si esenta de vanilie, se adauga apoi oul si 15 ml esenta de rom, coaja de lamaie si praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, apoi faina si se amesteca cu mana. Se framanta bine aluatul pana devine omogen. Se infoliaza si se da la rece o ora.

Se scoate apoi si se formeaza bilute, iar in mijloc se face o adancitura, unde se pune ducleata de capsuni. Se pun in tava unsa si infainata, sau pe hartie de copt si se coc la 180 grade cam 20 minute.

Intre timp  ciocolata se topeste la microunde cu 3 lg de lapte, se amesteca bine, se lasa un pic sa se domoleasca si se adauga 5 ml esenta de rom. Se scot fursecurile si se presara deasupra cu glazura de ciocolata. Se lasa vreo 5 minute sa prinda un pic glazura apoi se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rom, dulceata si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

Postat de Ela68

Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

Mai intai preparam  siropul  : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea. Pentru  blat,  se mixeaza...

Citeste continuarea

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Postat de Valclaudia

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2012, 21:37
bune
la 21.12.2012, 21:37
la 21.12.2012, 21:46
la 21.12.2012, 21:48
Foarte bune
la 21.12.2012, 22:21

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking