Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia in Dulciuri
27 Iun 2015 | 5066 vizualizari
Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura

Inspiratie mi-a fost reteta postata de Bianca20 acum cateva ore. Am adus destule modificari retetei respective, dar vreau sa-i multumesc Biancai pentru inspiratie >:d

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 2 linguri indulcitor Clio
  • 1 ou
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 50 g faina de ovaz
  • 80 g faina alba
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri seminte de susan neegru
  • 100 g nuca macinata
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare.

Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat.

Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt si formam bilute de marimea dorita din aluat, apoi le trecem prin albus batut si mai apoi prin nuca macinata.

Acoperim intraga suprafata a bilutelor cu nuca macinata, apoi le asezam in tava tapetata.

Dupa ce am modelat toate bilutele, formam cu degetul in mijlocul fiecarui fursec cate o adancitura pe care o vom umple cu dulceata de zmeura.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc fursecurile, le lasam la racit si servim.

Sunt deosebit de fragede, le recomand cu mare drag!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuleţe cu nucă

Postat de diaconta

Cornuleţe cu nucă

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...

Citeste continuarea

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Postat de privatelaura

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 19:40
bune
la 27.06.2015, 19:46
ce bune sunt
la 27.06.2015, 19:55
la 27.06.2015, 20:57
mmm bune!
la 27.06.2015, 21:09
Ce bune

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking