Fursecuri cu untură

Postat de anomisana in Prajituri
11 Ian 2012 | 7150 vizualizari
Fursecuri cu untură

Am vazut cu ceva timp în urmă reţeta de cornuleţe a lui rocsi_1612 şi cum aveam nişte untură primită, mi-am zis să mă întorc puţin în adolescenţă şi să mai execut şi eu preparatul în cauză. De bobotează s-au anunţat musafiri, aşa că am găsit ocazia perfectă pentru cornuleţe. Numai că planul de-acasă nu se potriveşte cu cel din târg, aşa că pe parcurs, mi-am amintit de ingredientele folosite de mama, am adăugat, am combinat, am improvizat, am făcut varză lista de ingrediente de la rocsi, mi-am amintit că am nişte migdale măcinate şi am deturnat cornuleţele, transformându-le în fursecuri. Să nu credeţi că nu au avut succes. Dacă o vedeaţi pe cea mică a prietenilor noştri cum se învârtea pe lângă tavă şi vroia şi ea să modeleze şi să pape...Ne-am distrat împreună, cu aluatul şi cu zahărul pudră, căci în bucătărie trebuie să fie veselie. Atăta doar, eu credeam că o sa-mi iasă o tavă, două, şi mi-au ieşit vreo 4, de asta m-a găsit prietena mea în bucătărie.

Ingrediente

  • 175 gr untură
  • 175 gr unt
  • 175 gr iaurt
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 2-3 linguri de lapte pentru maia
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • sare
  • 100 gr migdale măcinate
  • esenţă de migdale
  • esenţă de rom
  • răzătură de portocale
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

Am pornit de la faptul că aveam în casă 175 gr unt şi m-am gândit să pun cantitate egale de untură. Apoi mi-am amintit că mama punea şi iaurt, aşa că am pus cantitate egală, adica 175 gr.

Mai întâi am pus într-o ceaşcă cubul de drojdie sfărâmat şi l-am amestecat cu lapte, până s-a topit, apoi am adăugat un strop de zahăr şi puţină făină şi am lăsat să crească.

Apoi am amestecat untul la temperatura camerei cu untura la aceeaşi temperatură, până la omogenizare. Am adăugat oul bătut în prealabil cu zahăr şi iar am omogenizat. Am adăugat iaurtul, am omogenizat şi am adăugat maiaua. Am amestecat bine, apoi am adăugat migdalele, răzătură de portocale, zahărul vanilat, esenţele de rom şi migdale, iar la sfârşit făină. Mie mi-a intrat cam 740 gr, dar cred că mai mergea puţin, doar că nu am mai avut, iar de amidonul din dulap uitasem. Am lăsat aluatul să se odihnescă preţ de vreo 30 de minute, timp în care mi-am pregătit tăvile cu hârtie de copt şi formele.

Am întins foaie pe masa fără făină sau altceva, că a fost suficientă grăsimea din aluat să nu se lipească de masă şi am decupat floricele, inimi şi steluţe, pe care le-am copt cam 20 de munute, întorcând tava în cuptor după 10 minute.

După ce s-au copt, le-am lăsat să se răcească, apoi le-am tăvălit prin zahăr pudră.

Au ieşit atăt de multe, încăt de teamă că nu se mănâncă m-am apucat să le împart şi tot mai am din ele, dar sunt tot fragede şi bune. Le ţin într-un catron de sticlă termorezistentă acoperit. Asta este dacă nu ştiu să gătesc pentru 2-3 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untură" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de fursecuri fel de fel

Postat de Constelatialeu

Reteta de fursecuri fel de fel

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri fel de fel Mai intai am pregatit aluatul. Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat untura la temperatura camerei, am omogenizat bine, apoi am adaugat coaja...

Citeste continuarea

Reteta de fursecuri arici

Postat de Constelatialeu

Reteta de fursecuri arici

Iata cum se prepara Reteta de fursecuri arici Untul si untura la temperatura camerei le-am amestecat cu galbenusurile, sarea, zaharul si esenta de vanilie. Am omogenizat bine, apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2012, 12:47
ne place!
la 11.01.2012, 13:51
Faine!
la 11.01.2012, 13:58
primesc si eu cateva?
la 11.01.2012, 14:05
Primiţi toate, vă aştept, am destule.
la 11.01.2012, 14:05
bune cu o cana de cafea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking