Fursecuri fragede

Postat de Toamna07 in Prajituri
20 Noi 2012 | 20488 vizualizari
Fursecuri fragede

Mi-am cumparat o noua jucarie de care sunt foarte mandra,o ador.Este o presa cu 10 forme diferite pentru turnat fursecuri si 10 duiuri pentru ornat prajituri.

Ingrediente

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 380 g faina
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 oua mici
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!!

Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam ouale, vaniliile si amestecam, tot cu mana. Adaugam faina, omogenizam usor si umplem presa dupa ce ne-am ales forma sub care turnam fursecurile vanilate si fragede.:) .

Tava de aragaz nu se unge cu nimic,nu se tapeteaza cu hartie de copt. Fursecurile nu se lipesc deloc!!! Se tine forma perfect verticala pe tava de copt si se apasa pistonul.

Este important sa lucram cu doua tavi ,sa nu formam fursecurile pe tava incinsa. Scoatem prima tava si o bagam la cuptor pe a doua. Lasam fursecurile la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute. Le scoatem albe ;ele se vor usca afara. Daca apasam pe fursec si este usor uscat deasupra,este gata.

Le puteti glazura cu ciocolata topita sau picta cu ajutorul unei pensule subtiri,dupa imaginatia fiecaruia .

Sunt de mare efect,extrem de fragede si aromate.:)

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 01:43
la 20.11.2012, 05:58
daca tot ne-ai prezentat atat de frumos aceste minunatii...., poate ne spui si de unde ai cumparat presa. Arata grozav fursecurile tale...
la 20.11.2012, 07:13
la 20.11.2012, 07:51
Super prajitureleFoarte utila presa, eu o folosesc vreo 20 de ani
la 20.11.2012, 07:51
Val, presa o gasesti la LIDL

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking