Fursecuri cu portocale

Postat de adnia in Prajituri
3 Ian 2013 | 5697 vizualizari
Fursecuri cu portocale

Imi plac tare mult portocalele...pt. mine, iarna miroase a portocale si scortisoara....

Ingrediente

  • Pt aluat avem nevoie de:
  • -1 pachet de unt la temperatura camerei (daca folositi margarina, ele ies mai fragede de la inceput, cele cu unt avand nevoie de o zi-doua pt. a se fragezi)
  • -200 gr. zahar pudra
  • -2 oua mari
  • -zeama de la 1 portocala
  • -1 praf de copt stins
  • -2 fiole esenta de portocale
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -faina cat cuprinde
  • Pt glazura:
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -100 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Am mixat bine toate ingredientele pt. aluat, apoi l-am dat la rece pt. cca 30 min., apoi l-am intins in foaie groasa de cca 5 mm, am taiat formele si le-am dat la cuptorul incins (aprox. 15 min). Dupa ce s-au racit, am facut glazura, amestecand energic zeama de lamaie cu zaharul pudra. Am decorat fursecurile cu glazura astfel obtinuta....dupa care am mancat aproape jumate din ele:))

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2013, 10:29
la 03.01.2013, 10:33
la 03.01.2013, 10:54
intotdeauna mi-au parut mult mai migaloase chiar decat un tort
la 03.01.2013, 11:06
N-au cum să fie altfel decât foarte bune, cu aromă deosebită
la 03.01.2013, 11:11
yammy

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking