Fursecuri cu migdale, portocale si gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
17 Dec 2012 | 7554 vizualizari
Fursecuri cu migdale, portocale si gem

Astazi a fost ziua fursecurilor..,,,mi-a luat vreo 4 ore insa a meritat pentru ca au iesit delicioase!

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale
  • coaja rasa de la 2 portocale( daca nu va surade ideea lasati numai una)
  • vanilie pudra( sau extract sau esenta ce doriti)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • gem ( capsuni, piersici, prune)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de portocala

Mod de preparare

Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.

Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.

Se pune la rece aluatul pentru 30 de minute.

Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata de intinde nu foarte subtire, apoi se decupeaza forme , se apasa cu degetul in mijloc unde se aseaza gemul.

Se coc pentru aproximativ 15 sau 20 de minute la 180 de grade. pe masura ce cuptorul se incinge foarte tare, la a doua tava este posibil ca timpul de coacere sa scada, deci atentie sa nu le ardeti.

Se pastreaza in jur de o saptamana in cutii de tabla( daca se poate) si invelite in hartie de prajituri( asta daca nu le devoreaza copiii intre timp)...:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale, portocale si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere cu zmeura

Postat de Oana

Eclere cu zmeura

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 18:13
Cum am intrat pe pagină am dat de ele. Arată foarte bine, frumos coapte cu gemul strălucind de sănătate. Nu cer, că-s cu unt, dar apreciez efortul şi reuşita
la 17.12.2012, 18:14
Multumesc din suflet Padre
la 17.12.2012, 18:16
la 17.12.2012, 18:16
Ce frumoase!
la 17.12.2012, 18:19
Ruxy, ce frumusete de fursecuri ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking