Fursecuri fragede cu nuca si gem

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
23 Feb 2011 | 16961 vizualizari
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem

Este reteta lui Anca,postavaru..http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html ..sunt foarte delicioase,asa ca merita sa le faceti..multumesc Anca...o sa le mai fac cu siguranta!!!am modificat putin reteta...

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune
 

Mod de preparare

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.

amestecam margarina cu untura.

punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.

apoi adaugam ouale si mixam in continuare.

incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.

la urma punem faina,treptat.

va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.

luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.

rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.

facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.

le asezam in tava.

dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.

apoi le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.

eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Desert fursecuri fete fericite

Postat de Constelatialeu

Desert fursecuri fete fericite

Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2011, 12:21
tare bune sunt Rocsi
la 23.02.2011, 12:56
Foarte faine fursecurile.
la 23.02.2011, 13:07
Delicioase
la 23.02.2011, 13:38
iaus i eu cateva sa pap cu lapte
la 23.02.2011, 13:41
vreau si eu la cafea

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking