Cornulete fragede cu osanza

Postat de postavaru in Dulciuri
5 Sep 2013 | 22566 vizualizari
Cornulete fragede cu osanza

Ingrediente

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml iaurt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250-270 g faina
  • umplutura dupa gust: rahat, gem de prune amestecat cu nuca macinata etc
  • zahar pudra (pentru tavalit)

Mod de preparare

Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute.
Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat nelipicios. Nu trebuie insistat prea mult, pentru ca cornuletele sa ramana fragede.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 de minute.

Aluatul racit il intindem in foaie subtire pe care apoi o taiem patratele nu prea mari. Asezam umplutura dorita pe fiecare patratel si apoi rulam incepand din colt.

Pentru umplutura eu am folosit rahat si gem de prune in care am adaugat nuca macinata.

Cornuletele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc usor (20-25 de minute). Cornuletele inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Sunt foarte fragede si dispar cat ai clipi :).

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Postat de diaconta

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o...

Citeste continuarea

Cornulete fragede cu osanza

Postat de Constelatialeu

Cornulete fragede cu osanza

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2013, 11:48
Vaiiii,imi plac,vreau si eu....
la 05.09.2013, 11:52
sa-mi dai si mie ca eu nu mai am osanza,numa' la purtator )))))))))
la 05.09.2013, 11:53
si's cu rahat
la 05.09.2013, 11:56
yummyyy
la 05.09.2013, 11:57
vai ce foame-mi este pe toate le-as devora

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking