Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun

Postat de Julie in Prajituri
22 Dec 2012 | 9371 vizualizari
Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun

Ingrediente

  • 100 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 1 galbenus de ou,
  • 130 g faina + inca 115g,
  • 15 g cacao,
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale.
In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza aluatul alb, iar in cea de-a doua se adauga 115 g faina si cacaoa, obtinad aluatul maro.
Se lasa la frigider, invelite in folie alimentara, timp de 30 minute.
Formarea fursecurilor:
Se intinde aluatul alb in foaie de 6 mm grosime, apoi se taie longitudinal in patru benzi.
Din aluatul cu cacao se pune deoparte putin, pentru formarea funditelor, iar restul se intinde in foaie de 4 mm grosime si se taie in doua benzi cu latimea egala cu a celor albe.
Se suprapun cate doua benzi albe cu cate o banda de cacao la mijloc.
Fiecare „constructie” astfel obtinuta se taie pe lung, in doua benzi inguste.
(Se ung intre ele cu albus de ou batut.)
Se unesc apoi cate doua benzi inguste dungate, cu cate o foaie de cacao la mijloc, de marimea benzilor, asezata perpendicular.
Se infasoara fiecare in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 minute, dupa care se taie cu cutitul cadoutele si se aseaza „culcate” in tava tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza si funditele formate din aluatul de cacao ramas si se pune cate o bobita din aluat alb la mijloc. Fursecurile se coc la 175 de grade, timp de 10-15 minute.
(Nu am facut prea multe fotografii din timpul prepararii, eram mult prea absorbita de asezarea aluatului... dar, puteti vedea mai multe imagini la Gail, de la care m-am inspirat si eu.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu capsuni

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

Postat de Oana

Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2012, 15:26
la 22.12.2012, 15:29
la 22.12.2012, 15:38
la 22.12.2012, 15:44
aata fantastic
la 22.12.2012, 15:50

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking