Fursecuri Laura si Bogdi

Postat de alinutza1983 in Dulciuri
24 Dec 2010 | 5504 vizualizari
Fursecuri Laura si Bogdi

Le-am denumit asa pentru ca am preluat reteta de la Laura Sava ( si baietelul ei )...

Ingrediente

  • 65 g. unt
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g. zahar
  • 40 g. faina
  • 150 g. nuci macinate
  • 150-200 g. ciocolata cu lapte

Mod de preparare

 

1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si  se lasa la racorit.

2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat.
3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima.
4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se toarna acest amestec peste albusurile batute.  Se amesteca usor compozitia cu o spatula/lingura, apoi se inglobeaza untul.

 5 .Se incinge cuptorul la 180 grade C. Cu ajutorul unei lingurite ( sau chiar cu o punga taiata la unul din capete) se  formeaza mici gramajoare pe tava tapetata cu hartie de copt:

Se vor coace fursecurile cca. 10 minute; intre timp,  se rupe ciocolata bucatele si se topeste-o la bain-marie sau la microunde( o lasam  putin sa se racoreasca.)

6. Lipim fursecurile, cate doua, cu ciocolata, iar la final, cand sunt toate gata , le decoram cu zahar pudra, caco sau chiar ciocolata topita...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Laura si Bogdi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac estonian

Postat de Oana

Desert cozonac estonian

Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte! In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de...

Citeste continuarea

Tarta delicioasa cu mere si stafide

Postat de TAB1TA

Tarta delicioasa cu mere si stafide

Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca. Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2010, 21:59
Craciun fericit!!!
la 24.12.2010, 22:02
CRACIUN FERICIT ROCSI!
la 25.12.2010, 13:54
Craciun fericit!!!!
la 25.12.2010, 17:03
frumoase

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking