Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

Postat de leoflori in Prajituri
4 Iul 2009 | 18838 vizualizari
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

Ingrediente

  • 560 gr.faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 460 gr.unt la temp.camerei
  • 270 gr.zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta vanilie
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra
  • gem zmeura (dupa preferinte)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare.
La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.
Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.
La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.

 

Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime.
Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora.
Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .
Se taie cu forma de biscuiti (cine are cutter special numai bine) forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm. si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru.
Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.

 

Se coc 12-15 minute ( eu am copt 20 minute) pana devin usor maronii.

 

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu stafide si vanilie

Postat de MotanLaOale

Guguluf cu stafide si vanilie

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.  Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere

Postat de angyb

Prajitura rasturnata cu pere

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2009, 21:24
Reteta o ai de la mama sau de la bunica? Spune repede ,repede nu te mai gandi. Sunt foarte , foarte bune.
la 10.07.2009, 11:02
nici una, nici alta.... de pe un site din SUA sunt migaloase dar merita!
la 10.07.2009, 16:44
Wow, ce bine arataaa!!! am si eu forme de biscuiti, dar nu am facut pana acum..cred ca ar manca si ai mei cu amandoua mainile Sigur o sa fac si eu!
la 10.07.2009, 19:15
daca pui baietii sa decupeze si ei cateva forme...ai scapat de-o munca ! mie mi-au iesit 110 bucati si lipite 55! iti dai seama ce-am decupat.... dar merita!
la 10.07.2009, 22:56
Aoleuuu, e ceva de munca la ele...dar chiar o sa-l pun pe Vlad, cred ca o sa fie in culmea fericirii

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking