Fursecuri Palaria lui Napoleon

Postat de ankyy in Dulciuri
1 Ian 2014 | 4734 vizualizari
Fursecuri Palaria lui Napoleon

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)

*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena.

Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Pana sta aluatul la frigider, ne ocupam de martipan. Eu am avut martipanul direct preparat cu miere, asa ca nu a mai avut nevoie de indulcitor sau alte arome, pentru ca a fost perfect.

Luam cate o bucatica mica din martipan si o rotim intre palme pana ia forma unei bilute - nu stiu sa va dau o dimensiune exacta, cred ca ar fi undeva la dimensiunea unei alune de padure, in coaja.

Formam bilutele din martipan si le asezam pe o farfurie.

Dupa 1/2 - 1 ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 5-6 bucati mai mici, pe care le rotunjim.

Luam cate o bila de aluat si o punem pe folie de plastic, apoi o acoperim cu alta folie si rulam cu sucitorul pana obtinem o foaie uniforma.

Taiem forme rotunde din foaia de aluat, cu ajutorul unui pahar.

Asezam in mijlocul fiecarei forme rotunde, o biluta de martipan.

Acum vine partea pe care nu v-o pot explica foarte bine, dar sper ca ati inteles-o deja din fotografii, chiar daca nu am si din timpul prepararii. Cred ca preparatul final e destul de explicit. Ideea e ca se ridica din 3 parti marginile fursecului pe biluta de martipan si se preseaza putin cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.

Asezam fursecurile in tava pe hartia de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 160-170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana sunt rumenite frumos.

Le scoatem si le lasam la racit, apoi presaram zahar pudra peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Palaria lui Napoleon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

Postat de Corina33

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara.  Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de gatiticuspor

Gogosi pufoase la cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2014, 13:07
faine fursecuri! Vreau si eu o palarie, macar...
la 01.01.2014, 13:45
chiar sunt dragalase!
La multi ani!
la 01.01.2014, 14:44
la 01.01.2014, 15:32
super
la 01.01.2014, 15:57

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking