Fursecuri Palaria lui Napoleon

Postat de ankyy in Dulciuri
1 Ian 2014 | 4795 vizualizari
Fursecuri Palaria lui Napoleon

Hai ca e haios numele acestor fursecuri, nu? Stiu, dar pur si simplu li se potriveste de minune. Aceste fursecuri micute chiar au forma palariei lui Napoleon. Dar sa nu credeti ca doar forma conteaza. Ele sunt si foarte gustoase, iar daca iubesti martipanul trebuie neaparat sa le incerci :)

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 200 martipan (gata preparat)

*eu am folosit martipan Rapunzel, cu miere.

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecam faina (mixam) cu zaharul, untul (la temperatura camerei) si oul, pana avem o compozitie omogena.

Ii dam o forma rotunda acestui aluat, acoperim bolul cu folie de plastic si dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.

Pana sta aluatul la frigider, ne ocupam de martipan. Eu am avut martipanul direct preparat cu miere, asa ca nu a mai avut nevoie de indulcitor sau alte arome, pentru ca a fost perfect.

Luam cate o bucatica mica din martipan si o rotim intre palme pana ia forma unei bilute - nu stiu sa va dau o dimensiune exacta, cred ca ar fi undeva la dimensiunea unei alune de padure, in coaja.

Formam bilutele din martipan si le asezam pe o farfurie.

Dupa 1/2 - 1 ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 5-6 bucati mai mici, pe care le rotunjim.

Luam cate o bila de aluat si o punem pe folie de plastic, apoi o acoperim cu alta folie si rulam cu sucitorul pana obtinem o foaie uniforma.

Taiem forme rotunde din foaia de aluat, cu ajutorul unui pahar.

Asezam in mijlocul fiecarei forme rotunde, o biluta de martipan.

Acum vine partea pe care nu v-o pot explica foarte bine, dar sper ca ati inteles-o deja din fotografii, chiar daca nu am si din timpul prepararii. Cred ca preparatul final e destul de explicit. Ideea e ca se ridica din 3 parti marginile fursecului pe biluta de martipan si se preseaza putin cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.

Asezam fursecurile in tava pe hartia de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 160-170 de grade, pentru aprox. 10 minute, pana sunt rumenite frumos.

Le scoatem si le lasam la racit, apoi presaram zahar pudra peste ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Palaria lui Napoleon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta de cocos cu gris

Postat de andaoana

Desert tarta de cocos cu gris

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Postat de Constelatialeu

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Mai intai ne pregatim ingredientele, sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem 8 linguri d ezar si il punem pe foc sa se caramelizeze, grija mare sa nu-l ardem ca devine amar. Eu am folosit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2014, 13:07
faine fursecuri! Vreau si eu o palarie, macar...
la 01.01.2014, 13:45
chiar sunt dragalase!
La multi ani!
la 01.01.2014, 14:44
la 01.01.2014, 15:32
super
la 01.01.2014, 15:57

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking