Ingrediente
- 170 gr unt (de calitate)
- 260 gr faina alba de grau
- 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
- o pastaie de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare
Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie.
Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa.
Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm grosime din care decupam formele dorite pentru fursecuri.
Ii intepam cu furculita din loc in loc si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii coacem la o temperatura de 160 de grade pentru 15 minute sau cat sa se rumeneasca usor.
Dupa coacere, se scot cu grija din tava, fiind foarte fragezi se sfarama usor.
Pofta buna!
P.S. Cutia nu era murdara, erau doar picurii de ploaie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Shortbread" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|