Desert fursecuri spritate

Postat de Criss in Dulciuri
20 Iul 2014 | 67020 vizualizari
Desert fursecuri spritate

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 150 g rahat asortat + -ganache de ciocolata
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete. In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 20-25 minute. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca devin uscate si tari. Le verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, le scoatem si le pudram cu zahar.

Pe cele rotunde le-am spritat cu ciocolata neagra topita. Pe celelalte le-am dat prin ganache si prin fulgi de cocos.

Pentru ganache am amestecat in proportii egale frisca lichida si ciocolata neagra. Am topit ciocolata, am adaugat frisca si am amestecat, apoi am inmuiat fursecurile in ciocolata si le-am tavalit prin fulgi de cocos.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri, chiar si doua saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2014, 09:15
Bune si frumoase !
la 20.07.2014, 09:27
foarte frumoase ti-au iesit!
la 20.07.2014, 09:27
Multumesc!
la 20.07.2014, 10:30
la 20.07.2014, 10:36
Se topesc in gura de fragede ce sunt!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking