Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 175g faina
- 75g cacao
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/2 lgt sare
- 112g unt moale
- 225g zahar
- 1 ou mare
- 125ml lapte
- 1 lgt esenta de vanilie
- marshmallows (atatea cate fursecuri ies :p)
- Ingrediente pentru glazura:
- 340g zahar
- 60g ulei
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.
Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe hartie de copt, la cca 2.5cm distanta. Tineti la cuptor fursecurile pana cand incep sa se mareasca si devin mai tari, 8-10min.
Dupa ce le scoateti din cuptor, asezati o bezea (marshmallow) in centru apasand usor. Tava trece din nou la cuptor, maxim 3min, pana cand bezeaua incepe sa se moaie.
Mutati-le apoi din tava pentru a se raci complet.
Pentru glazura, se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu uleiul amestecand mereu.
Turnati glazura peste fursecuri astfel incat sa acopere complet bezeaua. Lasati-le apoi sa se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-surpriza cu bezea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|