Fursecuri-surpriza cu bezea

Postat de Anamaria7 in Prajituri
8 Feb 2010 | 5108 vizualizari
Fursecuri-surpriza cu bezea

Prima data cand am mancat marshmallows :P

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 175g faina
  • 75g cacao
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 112g unt moale
  • 225g zahar
  • 1 ou mare
  • 125ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • marshmallows (atatea cate fursecuri ies :p)
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 340g zahar
  • 60g ulei

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.

Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe hartie de copt, la cca 2.5cm distanta. Tineti la cuptor fursecurile pana cand incep sa se mareasca si devin mai tari, 8-10min.
Dupa ce le scoateti din cuptor, asezati o bezea (marshmallow) in centru apasand usor. Tava trece din nou la cuptor, maxim 3min, pana cand bezeaua incepe sa se moaie.

Mutati-le apoi din tava pentru a se raci complet.

Pentru glazura, se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu uleiul amestecand mereu.
Turnati glazura peste fursecuri astfel incat sa acopere complet bezeaua. Lasati-le apoi sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-surpriza cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert macarons cu crema de branza

Postat de deyutzky

Desert macarons cu crema de branza

1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.   2. Cerneti intr-un bol compozitia...

Citeste continuarea

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 22:20
nu se disting prea bine ,fata de cele cu mac;dar cred ca sunt gustoase;

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking