Fursecuri umplute cu banane si curmale

Postat de andaoana in Dulciuri
25 Noi 2014 | 2268 vizualizari
Fursecuri umplute cu banane si curmale

Cu invelis sfarmicios si umplutura moale si gustoasa sunt perfecte la o cana de cafea sau ceai cald .

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -120 gr untura
  • -4 galbenusuri
  • -150 gr smantana
  • -2 linguri zahar
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplutura :
  • -2 banane coapte
  • -100 gr curmale
  • -o lingurita zeama lamaie

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura : curmalele le punem intr-un castron si turnam peste le apa fierbinte ca sa se hidrateze .

Cand s-au umflat le stoarcem bine de apa si le taiem marunt cu un cutit bine ascutit . Bananele le zdrobim cu o furculita si punem cativa stopi de lamaie ca sa nu se oxideze .

Punem peste banane curmalele taiate si amestecam . Lasam deoparte .

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, galbenusurile, sarea, zaharul, scortisoara  si framantam bine ( se pot pune si in robot).

In functie de calitatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate ca aluatul sa mai ceara faina.

Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine pana avem o grosime de aproximativ 0.5cm.

Taiem cu o forma rotunda aluatul si incepem sa facem fursecurile.

Punem cate o lingurita din amestecul de banana si curmale in mijlocul unui cerc , luam o alta parte de aluat si acoperim umplutura . Cu o furculita presam de jur imprejur si asezam in tava .

Batem un albus de ou si ungem fiecare bucata in parte.

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutii de table bine inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu banane si curmale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Desert fursecuri de Martisor

Postat de mirela0911

Desert fursecuri de Martisor

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....

Citeste continuarea

Rulada cu frisca si crema de ciocolata si alune

Postat de reisnaor_2006

Rulada cu frisca si crema de ciocolata si alune

Se mixeaza albusurile de ou cu un praf de sare si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat ,pana se obtine o bezea, in care incorporam galbenusurile amestecate  cu uleiul. Se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2014, 14:05
Cu surpriza in mijloc
la 25.11.2014, 14:08
mmm ce delicioase sunt!
la 25.11.2014, 14:14
Delicioase!
la 25.11.2014, 14:22
la 25.11.2014, 16:34
Delicioase!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking