Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

Postat de Valclaudia in Dulciuri
28 Noi 2016 | 3140 vizualizari
Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

Ingrediente

Aluat:

  • 250 gr margarina Rama
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 600 gr faina alba proaspat cernuta

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud (macinat)
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri frisca vegetala

Decor:

  • fluturasi si bombonele din zahar

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove.

Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un aluat ferm pe care il dam la rece pentru jumatate de ora.

Preparam umplutura: batem albusurile spuma cu praful de sare si zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam apoi laptele praf, semintele de canepa, si caju macinat, iar la final incorporam grisul.

Scoatem aluatul de la rece. Tapetam tava cu hartie de copt, rupem bucati de marimea unei mingiute de ping-pong pe care le aplatizam pe masa de lucru, adaugam o lingurita de umplutura, apoi tragem capetele aluatului peste umplutura, dand astfel forma fursecurilor.

Dam tava la cuptor pentru 25 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem fursecurile din cuptor, le lasam la racit, apoi le ungem cu glazura (ciocolata amaruie topita la foc mic, in putina frisca vegetala lichida).

Decoram cu fluturasi si bombonele din zahar, lasam peste noapte sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu ciocolata

Postat de panacris

Chec cu ciocolata

Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul...

Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni

Postat de cris2711

Prajitura cu capsuni

Albusurile se separa de galbenusuri. Apoi intr-un castron inalt pentru mixat albusuri ,se mixeaza cu un praf de sare,pe viteza cea mai mare a mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2016, 19:27
Presupun că-i sămânţă din cânepă din aia bună, că eu sunt om serios. )
Îmi place combinaţia, sincer.
la 28.11.2016, 19:32
bune fursecuri ai facut
la 28.11.2016, 19:33
Carcotasa, dar ce sa fac..canepa asta o vad in alta conjunctura.... s anu dai tare, ca-s sensibiloasa....)
la 28.11.2016, 19:35
la gust aduce cu nuca macinata Cleme, parca-i si mai gustoasa sigur iti place daca o incerci
la 28.11.2016, 19:39
te cred pe cuvand, sa-mi dai dar sa nu-mi zici ca e cu canepa, ca inebunesc piticii mei...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking