Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)

Postat de lilik in Prajituri
5 Dec 2012 | 6021 vizualizari
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)

De cateva zile ma tot bate fiica-mea la cap sa-i facem ceva bun Mosului,asa ca am cautat pe internet reteta acestor fursecuri.Am gasit mai multe variante si le-am combinat,modificat si a rezultat o reteta super delicioasa de fursecuri DE POST. Mosul o sa fie tare multumit de fursecurile noastre ;) si sper sa va placa si voua. Apropo ati fost cuminti?

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 300-350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 50 ml apa rece(sau lapte de soia)
  • Pentru umplutura:
  • 1 mar
  • 1 para
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de margarina(20 gr)
  • 2 linguri gem de gutui(sau caise,piersici)
  • 1 lingura de zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:

curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim aluatul:

mixam margarina cu zaharul si praful de sare pana devine precum o crema,apoi adaugam apa rece si coaja de lamaie rasa,amestecam iar la sfarsit adaugam faina cerniuta si praful de copt.

Amestecam ingredientele si framantam usor pana obtinem un aluat ce se desface de pe maini,apoi infasuram in folie transparenta si dam la frigider 30-40 de minute.

Trascurs timpul scoatem aluatul din frigider si il framantam putin pe masa infainata,dupa care il intindem cu sucitorul si decupam forme egale ca numar dar jumatate mai mici si jumatate putin mai mari.

Pe partea mica punem in mijloc umplutura,apoi acoperim cu partea mai mare si inchidem bine capetele.

Punem fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 180° pana incep sa se rumeneasca usor deasupra(circa 15-17 minute).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownies cu nuca si caramel

Postat de xana

Brownies cu nuca si caramel

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Postat de simona72

Prajitura cu piscoturi si piure de castane

Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam  1-2 linguri rom si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 20:06
delicioase!
la 05.12.2012, 20:07
la 05.12.2012, 20:07
Sunt o bunatate si imi imaginez ca se topesc in gura
la 05.12.2012, 20:10
vreauuuu
la 05.12.2012, 20:13
Mmm ce bune sunt. Şi cred că acea combinaţie de fructe cu dulceaţă şi scorţişoară dă un gust minunat

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking