Ingrediente
- 400 gr fusili tricolor
- 200 gr cubulete bacon crud
- cateva masline negre fara samburi
- 1 ceapa uscata
- 4-5 rosii uscate in ulei
- o cutie rosii intregi conserva
- usturoi
- cimbru maruntit
- praf usturoi
- sare
- parmezan ras
- ulei masline
- boia iute
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min.
Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un pic.
Se pun la calit ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga baconul. Dupa ce s-au rumenit usor, se adauga in tigaie rosiile uscate taiate cuburi, maslinele taiate felii si rosiile din conserva, la fel taiate cuburi. Se condimenteaza cu sare, cimbru, praf de usturoi si se lasa un pic sa fiarba. Se adauga sosul de tomate din conserva, se presara boiaua iute si se lasa un pic sa scada.
Pastele fierte, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca un pic si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele in paste.
Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|