Gaina la cuptor sub crusta de sare

Postat de anisoara in Pui
18 Ian 2010 | 15970 vizualizari
Gaina la cuptor sub crusta de sare

Ingrediente

  • O gaina
  • 2 kg de sare mascata (important)
  • 100 gr ulei

Mod de preparare

O reteta  care se prepara foarte usor si foarte rapid.
Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei.
Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu cealalta sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade.

Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). In timpul coacerii gainii , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceasta intrebare. Sarea se arunca .

Se alege carnea de sare, se taie in bucati si se serveste la masa cu suc sau compot de struguri albi , sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a gainii. Gaina nu este  sarata, isi ia sare atit  cit e necesar. Numai aripile sunt putin mai sarate la gust , ca deobicei, dar cind se bea cu o gura de suc de strugure dulce , o sa ramineti incintati de combinatia gustului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina la cuptor sub crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cacciatore

Postat de MotanLaOale

Pui cacciatore

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...

Citeste continuarea

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Postat de merisor67

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.  Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2010, 09:32
buna buna mmm
la 19.01.2010, 19:56
gaina de tara n-am avut placerea sa gust, iar din comert n-am luat niciodata. nu sunt tari si atoase? mai ales daca sunt batrane....
la 19.01.2010, 20:40
E faina reteta si foarte gustoasa gaina ,puiul .si pestele merge tot asa ,e un deliciu.
Madi de tara am papat dar nu m-am incumetat s-o fac la gratar ci numa supa este super atoasa.Cat despre cele din magazin nu stiu cum sunt.
la 19.01.2010, 21:13
ma bucur ca, am vazut in aceasta reteta un mod inedit de a prepara gaina! m-ai ''pus pe roti'' ,Anisoara!
la 24.01.2010, 11:23
Fetelor , skuzati ca nu am vazut comentariile. Aceasta receta se prepara numai cu gaina cumparata. Din gaina de casa se pot prepara alte bucate destul de gustoase.
Nu evitati sa preparati aceasta receta , dar sa nuy uitati principalul sa fie unsa bine gaina cu ulei. E OBLIGATORIE aceasta conditie.MUltumesc

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking